PARTNEREINK: MAJOROS BORBIRTOK
MAJOROS BORBIRTOK
Majoros Laci a Tokaji borvidék fenegyereke, ahogy az USA-ban ismerik 'The Furminator' jelenleg 9 hektáron termel Tarcal történelmi dűlőiben, a legmagasabb minőségben.
Majoros Laci a Tokaji borvidék fenegyereke, ahogy az USA-ban ismerik 'The Furminator' amatőr testépítő múltjának köszönhetően is állandó pörgésben van, folyamatosan kísérletezik a különböző borkészítési módokkal, minden négyzetcentiméterét ismeri a tarcali és a környéki kőzeteknek, altalajnak.
Jelenleg 9 hektáron termel Tarcal történelmi dűlőiben, a legmagasabb minőségben.
A 2011-es Deák Furmintja bekerült Gordon Ramsay egyik Michelin csillagos londoni éttermének borlapjára, valamint több hazai- és nemzetközi színtéren is megméretteti borait. Filozófiája szerint egy bornak meg kell mutatnia a terroir, az évjárat jellegzetességeit és a borász egyéniségét. Leginkább a dűlőszelektált száraz Furmintokban van otthon, de nagyszerű édes borvidéki különlegességeket is készít apró családi pincészetében. Ezen kívül egyedül álló módon olyan borászati eljárásokkal is kísérletezik, melyeket egész Tokaj -Hegyalján csak ő alkalmaz. Ezáltal is szeretné megmutatni a Tokaji borvidék csodálatos értékeit.
Aki egyszer találkozik Majoros Lacival, az nem felejti el a magával ragadó egyéniségét és a csupa szívvel készült, Master of Wine-ok által is nagyra értékelt és méltatott borait.